Uncategorized

Любовта на края на кабела… или как го изгубих преди да го имам.

Повечето хора се запознават очи в очи – разменят поглед, усмивка, докосване или далечна мимика. Голяма част от тях знаят как звучи чуждият глас, какъв е цветът на очите им  на слънчева светлина, или как вятърът развява косите им. А някои дори познават вкуса на сочните им устни…

Повечето истории започват така, но не и нашата.
Нашата започна от едно случайно търсене. И един случаен резултат.
Ама кого залъгвам – случайни работи не съществуват.

Дали очите ни с причина са създадени да не успяват да съзират през паяжините на случайностите или просто мъглата на непознатото винаги ще ни обгражда, как да съм сигурна?

И както няма случайни неща, няма и сигурни такива. Всяко нещо може да бъде видяно през различни призми. Всяко нещо може да протече по различни начини. И най-вече всяко нещо е преходно… преходно като нашата история.
Трудно е да обясниш привличането към един абсолютен непознат. Още по-трудно е да проумееш как той може да се превърне в основна част от рутината на иначе сивите дни, а присъствието му, макар и от разстояние, да се окаже незаменимо.
Да се събуждаш с мисълта да кажеш “Добро утро!” на него. На него, който е някъде там. Незнайно къде. Да заспиваш с мисълта да му кажеш “Сладки сънища!”. И да потъваш в най-красивите мечти, изпълнени с неговото присъствие. Мечти, озарени от ангелската му усмивка.
Да го сбъркаш за своя сродна душа… Каква фатална и наивна грешка.
Спомням се онези дни толкова ясно, сякаш действието се е развивало едва вчера. Множеството развити, но така и неосъществени, сюжети, събират прах из необятното ми въображение.  Ехото от неизказаните думи, заседнали на ръба на гърлото, още кънти в главата ми…  

Изгубих го преди да го имам. Изгубих и себе си с него.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s